Tort bezowy – różne smaki

20150628_102954cw_beza_prostokatsklep_bezazurawiny

roll_beza_tlo

Dwie warstwy bardzo delikatnej, chrupiącej z wierzchu i miękkiej w środku bezy przełożone kwaśno-gorzkimi żurawinami i bitą śmietaną z dodatkiem prawdziwej wanilii

Rozmiar – średnica ok. 28 cm (12 osób) lub prostokąt w niższej (16-20 osób) lub wyższej (22-26 osób) wersji

Cena odpowiednio: 90/140/160 zł

Dostępne smaki: 1.  bezcukrowa konfitura z czarnej porzeczki i gorzka czekolada, 2. żurawiny, 3. krem z markui, 4. maliny, 5. kawa z orzechami włoskimi i daktylami, 6. czekolada i maliny.

Masa we wszystkich rodzajach tortów poza czekoladowym zrobiona jest z bitej śmietany i mascarpone. Wersja z czekoladą ma masę z bitej śmietany, słodkiej śmietanki i czekolady o zawartości kakao powyżej 70%

Comments are closed.